top of page
DSCF3005.JPG

l'Educació Infantil

Els espais de lliure circulació ens permeten “estimular la vida, però deixant que s’expansioni lliurement”

Maria Montessori

IMG_0953_edited.jpg

A les activitats de vida pràctica es presenten materials reals, atractius, ordenats, amb un tamany adaptat a les seves mans. Els infants hi poden accedir de manera autònoma en qualsevol moment.

01

VIDA PRÀCTICA

Quan els infants fan activitats de vida pràctica treballen els 4 pilars bàsics del desenvolupament: coordinació, ordre, independència i concentració.

 

Coordinació, important per explorar l’entorn, perfeccionar els seus moviments, aprendre i crear mitjançant les seves mans. Motricitat gruixada i fina, coordinació ull-mà, control del moviment…

 

Ordre, els infants petits necessiten un ordre extern per anar construint de mica en mica l’ordre intern en el seu cervell a mesura que es va desenvolupant.

 

Independència, important per afavorir la seva autoestima, seguretat en sí mateix i responsabilitat en la presa de decisions.

 

Concentració, primera condició necessària per a l’aprenentatge, a més de ser la clau per al desenvolupament cerebral.

“Qualsevol ajuda innecessària és un obstacle per al desenvolupament de l’infant”
 
María Montessori

02

MICRO-ESPAI MATERNAL

El Psicòleg Daniel Goleman ha estudiat la importància de l’afectivitat en el desenvolupament de les persones. I si, tot comença al néixer, quan l’infant estableix les seves primeres relacions a partir de les seves demandes. Tot i que al principi responen a necessitats fisiològiques, a poc a poc estableix les seves primeres experiències afectives.

L’escola, dóna importància al desenvolupament integral dels infants, la qual cosa implica tenir en compte la formació en tots els àmbits; acadèmic, afectiu i social.

Goleman explica que és de vital importància desenvolupar les capacitats emocionals i afectives els primers anys de vida, ja que és quan es formen més ràpid les connexions neuronals al cervell. Per tot això cal proporcionar a l’infant un ambient de seguretat i estabilitat emocional, que el durà a desenvolupar de manera òptima l’activitat intel·lectual i cognitiva

Un dels principals objectius és crear un clima acollidor i segur on els infants desenvolupin les propostes que se’ls fan i siguin capaços d’expressar les seves emocions, sense por a equivocar-se o sentir-se rebutjats.

3411e41f-28de-410e-a7a4-4546c9a3e80c.jpg

El micro-espai maternal ofereix a l’infant la possibilitat d’establir una relació més estreta amb els altres i experimentar un nou tipus d’afecte que neix en aquesta etapa: l’AMISTAT.

“ Cada ésser humà té una combinació única d’intel·ligència.
 Aquest és el desafiament educatiu fonamental"
Howard Gardner

L’estructuració de l’ espai, les classificacions, l’estètica i la motricitat són alguns dels coneixements i habilitats que es treballen. Alhora, el fet de poder compartir un projecte amb els companys fa més enriquidor el seu desenvolupament.

03

L'ART DE CONSTRUIR

Tots els infants necessiten materials per a fer construccions i així poder representar el seu món simbòlic.

A l’espai de construccions, mitjançant una oferta variada de materials no estructurats i diversificats, pretenem que l’infant desenvolupi la seva creativitat i destresa per dur a terme construccions reals o imaginades. Aquest espai els permet experimentar amb la mida, el volum, l’alçada, la simetría…

En aquestes edats abunden les construccions en el pla i altres en alçada basades en vèncer equilibris i màximes alçades. Poc a poc la vivència de construir deixa espai al joc simbòlic, que es desenvoluparà a posteriori. En aquest punt l’infant resta importància als desafiaments de la física per dedicar-se plenamente a jugar a ser.

Quan construim, l’assaig i l’error hi són presents constantment… Aleshores descobrim que la torre més alta de vegades no és la que té millors fonaments...

04

Nombre del proyecto

Esta es la descripción de tu proyecto. Ofrece una breve descripción para explicar el contexto y antecedentes de tu trabajo. Haz clic en “Editar texto” o doble clic en la caja para comenzar.

Direcció:

Plaça Carles V, 9

Alcúdia

07400 Illes Balears

 

Telèfon primària

971 54 53 67

Telèfon Infantil

971 54 55 64

Correu electrónic

ceipportadesmoll@educaib.eu

Horari d'atenció

image.png

© 2024 | CEIP PORTA DES MOLL

bottom of page